Communiceren met kinderen

Opvoed coaching

Liever luisteren dan lezen? 

Telefonische begeleiding, cranio fysieke training en Buteyko ademtraining

Coaching voor vrouw en kind

Bij welke situaties kan ik helpen?

mijn kind is ongelukkig

Vele jaren heb ik, naast m’n praktijk, wekelijks kinderen en hun ouders begeleid als gastouder. Ik heb honderden baby’s behandeld vlak na hun geboorte en ook de opleiding tot opvoedcoach heeft me de nodige ervaring gegeven om telefonische consulten met moeders als heel waardevol te ervaren. 

Je kan me spontaan bellen met een vraag. Je betaalt me dan per kwartier.

 Wil je echt tot de wortel van een uitdaging gaan en structureel verandering ervaren met je kind, partner of gezin? Kijk dan eens naar de trajecten die ik bied.

Roedel

Ik kon als gastouder observeren waar ouders van nu tegenaan lopen en vandaar gericht antwoorden voorbereiden op hun vragen. Ik heb een online training gemaakt met vraag en antwoord voor jonge moeders. Kijk op de rubriek online trainingen hiervoor.

 

 

Als je bevallen bent, krijg je eerst kraamhulp en ook je man is nog thuis de eerste 10 dagen. Nadien vallen we een beetje in een gat wat betreft ondersteuning van jonge moeders.

Er wordt niet alleen een moeder geboren, ook papa krijgt een kind! Ouderschap is een prachtige taak zonder gebruiksaanwijzing.

Na keizersnede, vacuümpomp en andere interventies, heeft het zenuwstelsel van je kindje veel geleden. Ik leer papa hoe hij met specifieke aanrakingen, z’n baby kan helpen hiermee. Dit geeft direct resultaat bij bv. krijsend huilen, spanning en krampjes.

Mama en papa krijgen elk aandacht die nodig is om de nieuwe roedel op punt te zetten. Vele ouders vinden het fijner om live deze info te krijgen en boeken een sessie cranio voor moeder, vader en kind.

Heb je vragen waarom of hoe je weer lekker in je vel komt? Hoe je de hormonen en emoties weer de baas wordt? Het maakt niet uit waar je mee zit, voel je vrij om je te uiten en samen tot speelse oplossingen te komen.Telefonische consulten zijn kort en krachtig.Je krijgt info en tools om verder te kunnen. Je voelt je op afstand gesteund…

Ik kan via verschillende wegen helpen je gezin weer in balans te krijgen. Soms heeft bijvoorbeeld je lichaam ondersteuning nodig.Met behulp van  Cranio is er fysiek contact, coaching gaat telefonisch en de Buteyko trainingen gaan via Zoom en WhatsApp. Zo is er altijd een weg die aansluit bij je persoonlijke wensen.

Zijn bij uitstek een moment om voor jezelf te zorgen en je een sessie Cranio te gunnen. Nadien zijn telefonische consulten ondersteunend om de tools die je hebt gekregen toet e passen en wakker te blijven om niet in oude patronen te hervallen.

Een combi van fysieke behandeling en telefonisch werkt diep door en geeft kracht om patronen blijvend te doorbreken. Wat jij voelt dat je nodig hebt, dat doen we.

Zolang kinderen geen ritme in de nachtrust vinden of nog voeding nodig hebben ‘s nachts, is er ook voor mama soms te weinig slaap of echte ontspanning. Je staat de hele tijd “aan”. Dit is heel vermoeiend. Cranio helpt je uit deze alerte stand te komen, zodat je batterij zich weer kan vullen. telefonische consulten helpen je programmeringen en gewoonten bewust te maken en je doelen te realiseren.

Geboren worden kan een beetje, maar ook heel traumatisch zijn voor moeder en kind. Tekenen van spanning in het fascia en zenuwstel bij een baby zijn overstrekken, veel huilen, reflux, verkorte tongriem of lipbandje, te veel krampjes.

Pijn en emotie verstoren de binding tussen mama en baby. Het is daarom belangrijk dat baby’s en kleine kinderen samen met hun moeder ontladende behandelingen krijgen om de start te “resetten”. 

Leren communiceren met een kindje dat zelf nog niet praat, ho doe je dat? Hoe ben je duidelijk, maar blijf je toch zacht? ik help je heel graag om dit eigen te worden en heb veel tools om je sterk te maken in het geven van grenzen en liefde.

Hoe communiceer je met pubers? 

Ik geef ook telefonische consulten aan pubers met levensvragen, liefdesverdriet, vragen over leven en dood. Het is heel fijn om een veilige basis voor pubers te mogen zijn.

Voor Pubers heb ik een apart pakket van 150 euro voor elke week 1 keer coaching gedurende een maand.

Telefonisch traject basic

in overleg   

  • 3 sessies  30 min coaching tijdens kantooruren 
Telefonisch traject medium

in overleg

  • 6 sessies  30 min coaching tijdens kantooruren 
Telefonisch traject “personal development journey”

3|6|12 maanden

  • onbeperkt coaching en whatsapp contact tijdens kantoorure
Cranio moeder en kind samen met papa in een sessie

Na een bevalling kan je lichaam nog compressies of juist te losse bindweefselstructuren ervaren. Hierdoor voel je je moe, misschien zelf pijn of emotioneel niet stabiel.

Een Cranio sessie voor het gezin duurt 1,5 u.

Eerst wordt mama behandeld terwijl papa met je baby gaar wandelen. Nadien wordt je baby behandeld en krijgt papa uitleg hoe hij jullie thuis kan helpen.De ontspanning die er op het einde in de lucht hangt is altijd bijna magisch. Je voelt de verbinding en liefde die iedereen weer bij elkaar brengt

Kijk ook in de rubriek Cranio voor meer uitleg.

Buteyko Training
online traject

Als je veel stress gehad hebt voor, tijdens na de bevalling of als je je zorgen maakt bijvoorbeeld, is he belangrijk dat je begrijpt hoe de ademhaling hierop reageert. 

Je ademt is bepalend in het goed functioneren van je lichaam, zowel fysiek als emotioneel en je baby reageert hierop. Als jij je niet echt rustig voelt, kan je baby ook moeilijker relaxen, dat is natuurlijk. Jullie zijn 1 geheel!

Dit brengt je een ontspannen adem, structuur in zelfzorg,  veel aha momenten en humor.

Kijk in de rubriek Buteyko training voor een uitgebreide uitleg.

telefonische coaching
eenmalig

Je belt me op en als ik er ben, gaan we direct aan de slag of

We plannen een moment dat  uitkomt .

Ik bel je op en luister naar je vraag.

Je wordt gecoacht op een luchtige manier met speelse humor, waardoor je terug in de energie komt van, ik kan dit, ik begrijp het , ik heb er zin in!

Reacties

Na het volgen van coaching voor vrouw en kind

Ik heb goed afscheid van der genomen, geholpen met aankleden ff vastgehouden voelt heel fijn 😉 en dinsdag avond wordt ze gecremeerd en daar ga ik ook bij zijn.Bedankt dat ik je mocht bellen
Ha hallo grappig dat je vraagt hoe ga je? Wel mijn linkse voet, bal van mijn voet ter hoogte van middelteen zit precies vast... ook stuitbeen en linkse bil blijven sterk aanwezig... Ikzelf ben best trots op het oefenen en voel me wel lekker! Ons gesprek blijft doorwerken. 🤓
Hey Muriel, ik moest van mama een berichtje sturen omdat ik nog altijd last heb met een tampon gebruiken. Heb jij misschien een zinnetje dat kan helpen? Groetjes
Hallo Muriel, Dank voor je hulp vandaag. B. sliep binnen 5 minuten hetgeen we al maanden niet meer meegemaakt hadden. Ook bij de voetbalwedstrijd vanavond was hij zeer gefocust. Hij heeft met 7-0 gewonnen en maakte als keeper werkelijk een sublieme redding. Het boek van Bayron Katie heb ik net gelijk besteld dus die zullen we vrijdag in huis hebben.Bedankt voor je hulp. groetjes, M. en M.
Hey Muriel, hoop alles goed met jou en je familie? Wanneer mag ik je eens bellen? Ik zit heel erg vast. Jouw ‘kijk’ op de wereld helpt mij om bepaalde dingen in een ander perspectief te plaatsen. En ik vind het gewoon ook altijd zo fijn om bij jou te zijn, ook al zijn we fysiek niet samen. Liefs 🌺❤️
He! Met L gaat het best goed! We waren net op vakantie in de bergen en hebben daar zalig gestapt en gespeeld! Hij lijkt zich beter in zijn vel te voelen! Ik heb hem de vraag gesteld dat jij achter hem vroeg en er kwam een betoverende glimlach! Dank je! Liefs en een mooie dag!
Wat zinvol wat je zegt. Ga dat uitschrijven ..... en ik lees dat dan smorgens bij hoe ik wil dat m'n dag eruit gaat zien .....damkje
Ik voel me 10kg lichter, het is weer helder nu😅🙏🙏🙏😘
Lieve Muriel, ik wil je nog eens extra bedanken voor jouw wonderlijke intuïtie om me te helpen leren ontvangen ❤️Ben verder aan het cleanen en affirmeren. Vond dit tekstje nog: Ontvangen is het oprecht kunnen aannemen van iets of iemand terwijl je niet weet of, hoe en wanneer je hetgeen je ontvangen hebt, kan teruggeven.’ 😘
Previous
Next

Waaruit bestaat coaching voor vrouw en kind?

Het is heerlijk dat je met kinderen het gevoel hebt dat je haar of hem begrijpt, vlot kan communiceren en duidelijk grenzen kan aangeven, op welke leeftijd dan  ook.  

Al je vragen zijn welkom!

Ik kan je ondersteunen op afstand:

Telefonisch Consult

of met lichaamswerk voor jullie beide 

Cranio

Of als je gestresst bent een ademtraining geven 

Buteyko

Intensieve begeleiding tijdens je trainingstraject

Borstvoeding

Borstvoeding is een natuurlijk proces. Lactatiekundigen helpen je te leren hoe je dit het makkelijkst doet en helpen bij problemen.

Het kan zijn dat verkorte tongriempjes worden vastgesteld. Een paar sessies Cranio kunnen de impact heirvan opvangen of zelfs voorkomen dat deze ingreep nodig is. Bel me even op als je vragen hebt hierover.

Ik werk voor borstvoedingsbegeleiding samen met Elly Krijnen en Carla Bakker, gepassioneerde lactatiedekundigen van “Baby&Borst” uit Almere Poort.

Als de natuur verstoord wordt, kan het voeden van je baby niet of minder vlot verlopen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoring?

Samen met Carla, Elly en Berber help ik met Craniosacraal therapie om baby’s en moeders te laten genoeten, de bonding te voelen en “knoopjes” van de geboorte te herstellen.

Vertel het verder….. Veel mensen kennen dit niet en blijven onnodig met zichzelf of hun kind in een lijdensweg, daar is het leven nie voor bedoeld!

Veelgestelde vragen

De geboorte heeft een grote fysieke impact op het lijf van je baby. De druk (compressie) en rek (decompressie) op het lichaam en het zenuwstelsel wisselen elkaar af. Gelukkig zijn baby’s elastisch, maar te lang compressie of te weinig decompressie van je zenuwstelsel leiden tot fysieke en of emotionele reacties. Soms direct na de bevalling, denk aan huilbaby’s, reflux, darmkrampjes, maar dikwijls pas jaren later, denk aan dyslexie, adhd, autisme, angsten ea. leer- en gedragsstoornissen. De link met de geboorte wordt niet meer gemaakt.

Het is daarom nuttig om de eerste maanden na de geboorte langs te komen en te kijken of het zenuwstelsel niet gestoord wordt in haar werking. Ook al is de schedel van de baby beweeglijk, het kan zijn dat een schedelbotje scheef zit of dat een zenuw nog spanning ervaart of dat een wervel scheef staat, noem maar op.

Als een bevalling moeilijk verliep, onthoudt mama dit. Stel dat de bevalling vlot verliep, dan weet je nog niet hoe de baby draaide in je bekken tijdens de weeen. Vlotte bevallingen betekenen dikwijls te weinig rek op het zenuwstelsel waardoor ook hier, compressie geen vrije werking van het centraal zenuwstelsel garandeert.

Als je kind concentratie- leer en\of gedragsstoornissen heeft, angstig, boos of andere emotionele uitbarstingen heeft, dan vertelt het je: mama ik word lastig van die ‘knoop’ in m’n hoofd, buik, been…
Ik werk samen met verschillende mensen die kindertherapie geven. Zij vertellen me allemaal: na de sessie met jou leek het alsof de therapie beter aankwam. Dit komt omdat je lijf compensaties, spanningen maakt om te kunnen functioneren met deze ‘knoopjes’. Dit gebeurt niet alleen in je lijf, maar vooral in de hersenen. Zo kan bijvoorbeeld dyslexie een gevolg zijn van een schedelbotje dat al jarenlang scheef zit en de ene hersenhelft geen ruimte geeft om vrij te werken. Samenwerken met verschillende mensen, elk met hun eigen passie, helpt je kind snel weer stralend door het leven te gaan.

In de puberteit gebeuren er hormonaal veel veranderingen. Ook de hersenen maken nieuwe banen en groeien. Dit gebeurt veel in de prefrontale cortex, dit is het deel van je hersenen achter je voorhoofd, maar ook in je thalamus en andere onderdelen van de hersenen. 
Als je hersenen letterlijk niet vrij bewegen binnen je schedel, zal ook de puberteit moeilijkheden met zich meedragen omdat de stress niet meer efficient ontladen wordt.
Een behandeling ontlaadt het zenuwstelsel en geeft letterlijk ruimte in je hoofd en je lijf. Dit is moeilijk uit te leggen, dit begrijp je het best als je een sessie hebt ervaren.
Altijd welkom!

Orthodontie is een mooi vak, je krijgt er een stralende lach van!

Er is echter een nadeel aan orthodontie:

Je schedel lijkt 1 geheel, maar bestaat uit verschillende botjes, die zoals gewrichten ten op zichte van elkaar de hele dag bewegen. Als je een hoofd vasthoudt en je erin oefent, voel je het hoofd ‘opzwellen’ en naar voor kantelen en terug loslaten en naar achter kantelen. Dit is een standaard beweging die alle verschillende botjes in je schedel de hele dag doen. Hierdoor krijgen ook de hersenen meer ruimte.

Stel dat een kind in de schedel door de geboorte 2 botjes heeft die scheef of vast zitten, dan kan het zijn dat bij voorbeeld de bovenkaak dit tekort aan beweging compenseert. Als dit kind nu echter een beugel krijgt, kan de compensatie niet meer gebeuren door de kaak en proberen andere botjes dit. Als te veel botjes worden betrokken, moet het lichaam wel een signaal geven en ontstaan klachten zoals hoofdpijn, concentratiestoornissen en op lange termijn kan zelfs het bekken hierop door compensatie reageren!

Het is belangrijk om na bepaalde ingrepen in de kaakchirurgie of orthodontie het hoofd en de kaken te ontspannen, zodat het op lange termijn geen aanleiding geeft voor lichamelijke klachten of gedragsstoornissen.

Bij de eerste sessie laat ik ouders een behandelovereenkomst tekenen.

1. Afspraak maken

De meeste mensen sturen me een app of mail om een afspraak te maken.

2. Hulpvraag

Vertel wat je evt. klachten zijn en/of waar ik je mee kan helpen.

3. Passende training

Afhankelijk van je hulpvraag starten we samen telefonische coaching, Cranio fysieke behandeling of een Buteyko adem training via zoom en whatsapp.

Wil jij groeien als persoon? Of geholpen worden bij klachten?

Ik help je om weer een smile op je gezicht te krijgen

×

Klik hieronder om WhatsApp te openen

× Hoe kan ik je helpen?