Opladen tijdens en na je zwangerschap stress of zomaar

Cranio

Liever luisteren dan lezen? 

Cranio is kort gezegd het ontladen en opladen van je zenuwstelsel

Kom tot een diepe rust

Tijdens een sessie lig je aangekleed op een behandelbank. Zachte technieken aan de benen, je rug, buik en vooral het hoofd (Cranium) geven diepe ontspanning . Cranio helpt je zenuwstelsel prikkels en gedachten los te laten. Hierdoor gaat je hoofd leeg en kom je in een diepe rust. Cranio is afgeleid van het Latijnse woord Cranium, schedel. Vandaar de naam voor deze lichaamsbehandeling.

Vrouwen komen voor en na de bevalling, maar ook ook preventief om te ontspannen, een moment voor zichzelf te hebben, zodat het lichaam niet teveel spanning opbouwt door alledaagse drukte en belevenissen. Zeker in een gezin met jonge kinderen of tijdens een drukke, emotionele periode. Dit is ,mijn grote passie. Ik help graag mee de basis van een gezin neer te zetten vanuit liefde, kennis, wijsheid en vertrouwen.

De hieronder beschreven tarieven zijn vrij van BTW. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deels je sessie.

 

Individuele
Cranio sessie voor vrouwen

Tijdens de intake luister ik naar je verhaal, je vragen en je hulpvraag. Dikwijls kan ik je op dit moment ook al helpen om inzicht te krijgen hoe je vanuit opportunity kan kijken naar wat voor jou stress geeft. Op deze manier hoeft er nadien op tafel niet veel meer gesproken te worden, kan je lekker wegzakken en opladen. Wonderlijk is dat als het hoofd iets een plek heeft kunnen geven, diepe rust ook makkelijk ontstaat.

Zorgverzekeraars vergoeden de sessie als je aanvullend verzekerd bent.

 

  

    

Cranio leren op jezelf en voor je kind

Zelf het Cranio ritme voelen.

Je handen leren leggen bij jezelf, je man of kind

Ik leer je een paar eenvoudige technieken die eigenlijk elke vrouw wilt weten!

De lessen worden  niet vergoed door  zorgverzekeraars.

 

Gezinssessie na je bevalling voor moeder, kind en papa

Er wordt niet alleen een moeder geboren, ook papa krijgt een kind! Ouderschap is een prachtige taak zonder gebruiksaanwijzing. 

Na keizersnede, vacuümpomp, verkorte tongriem en andere interventies, heeft het zenuwstelsel van je kindje veel geleden. Ik leer papa hoe hij met specifieke massage, z’n baby kan helpen hiermee. Dit geeft direct resultaat bij bv. krijsend huilen, spanning en krampjes 

Mama en papa krijgen elk aandacht die nodig is om de nieuwe roedel op punt te zetten.  Er worden 2 nota’s geschreven, 1 van 100 en 1 van 50 voor je kind. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Reacties

Na het volgen van Cranio sessie

Hoi Muriel, Ben nog steeds dankbaar voor de ervaring die ik had bij u, is baanbrekend geweest, veel opgeklaard op amper 2 sessies. Iets waar je in gesprekstherapie soms een jaar over doet. Kan het iedereen aanraden!!
Lieve Muriel, Zo fijn dat ik weer bij je geweest ben. Voel me weer zoveel beter! Vanmorgen begonnen met massage. Heerlijk! Ging gisteren slapen met lichte hoofdpijn. Stond op met heftige hoofdpijn. Zout helpt niet. Heb jij nog tips?
Hoi Muriel, Een sessie bij jou is voor mij pure magie: niet altijd te snappen, maar 't voelt zo juist. En ik ben blij dat jouw magie ook L. heeft mogen begeesteren.
Hallo Muriel, van harte bedankt voor de enorm bevrijdende sessie van vanmorgen!! Exacty what I needed. Mijn hoofd & nek voelen veel minder belast, vrijer, afzwakkende pijn als reactie op wat er doorheen gegaan is. Woorden komen tekort om te zeggen hoe blij ik hiermee ben.
Ik zei tegen mijn man: Het was een compleet samengaan van heling van de core beliefs (diepgewortelde overtuigingen, zielsbesluiten hoe je het noemen wilt) op zielsniveau / karma, met integratie in de huidige psyche / persoonlijkheid en het celniveau van het lijf!
Hoi Muriel, wat een verandering na jouw laatste sessie 🙂 ik voel me veel beter en zekerder, echt een héél leuk gevoel; 's morgens neem ik de tijd om wakker te worden.
Hi Muriel, Wat bijzonder toch weer elke keer!! Ik ga met de oefening aan de slag en zorg dat het in mijn systeem komt.
Yessss de baby is gedraaid!!!!!! Ben zo intens blij! dankjewel !!!
Dag Muriel, L. (2 maanden) heeft na ons bezoekje aan jou heel de avond geslapen en da's niet van zijn gewoonte. Het had hem duidelijk deugd gedaan. Zijn handjes, mijn graadmeter voor zijn temperatuur, zijn ook opvallend warmer. En volgens mij draait hij zijn hoofd ook spontaner de andere kant op. Driewerf hoera!
Hoi Muriel, Het gaat erg goed met D, vrijwel kort na de behandeling is D meteen begonnen met praten. Inmiddels heeft hij al een aardige woordenschat en spreekt hij nu al zinnetjes met 2-woorden. Wij zien hier elke dag verbetering in komen en wil je hier ook erg voor bedanken.
Alsof de tijd hier niet bestaat, stil staat tijdens je behandeling Dank je wel voor de fijne sessie 🙏🏻
Vorige
Volgende

Waarom Cranio voor en na je zwangerschap?

Cranio geeft je de kans om bewust om te gaan met je lichaam, je baby en je toekomstig moeder- en vaderschap. 

Zwangerschap vraagt veel energie van je lichaam. Het kan ook klachteen geven zoals bekkeninstabiliteit, misselijkheid, gewichts- of hormonale veranderingen waar je niet helemaal blij van wordt. Cranio helpt om je lichaam weer in haar zelfregulerende mechanisme te komen en het contact met je baby te leren maken.

Na de bevalling hebben mama en baby echt behoefte aan opladen en herstellen van de weeën. Cranio is een vervullend antwoord op deze soms onbewuste behoefte bij moeder en kind.

In de natuur zijn dieren direct klaar voor zelfstandigheid na de geboorte. Bij ons is dit niet zo. Een baby heeft 3 jaar nodig om helemaal in vorm te komen. Zeker na een keizersnede zie ik veel kindjes die overgevoelig zijn, krijsend huilen en veel krampjes hebben. Als het zenuwstelsel niet in en uit elkaar gedrukt werd omdat het geen natuurlijke bevalling was of een vacuümpomp werd gebruikt, heeft het zenuwstelsel van de baby veel nazorg nodig. Hier is ook een taak voor papa weggelegd.

Daarom vraag  ik de eerste keer dat je met je kindje komt of papa ook mee zou kunnen komen, zodat ik papa kan tonen hoe hij met zachte specifieke massage jullie baby letterlijk meer in het lijfje kan brengen als ze bijvoorbeeld onverklaarbaar huilt.

Je kan veel zelf doen met je handen en dat leer ik jullie graag !

 

Kosten 100 euro/u

Borstvoeding en Cranio

Borstvoeding is een natuurlijk proces. Lactatiekundigen helpen je te leren hoe je dit het makkelijkst doet en helpen bij problemen.

Het kan zijn dat verkorte tongriempjes worden vastgesteld. Een paar sessies Cranio kunnen de impact heirvan opvangen of zelfs voorkomen dat deze ingreep nodig is. Bel me even op als je vragen hebt hierover.

Ik werk voor borstvoedingsbegeleiding samen met Elly Krijnen en Carla Bakker, gepassioneerde lactatiedekundigen van “Baby&Borst” uit Almere Poort.

Als de natuur verstoord wordt, kan het voeden van je baby niet of minder vlot verlopen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoring?

Samen met Carla, Elly en Berber help ik met Craniosacraal therapie om baby’s en moeders te laten genoeten, de bonding te voelen en “knoopjes” van de geboorte te herstellen.

Vertel het verder….. Veel mensen kennen dit niet en blijven onnodig met zichzelf of hun kind in een lijdensweg, daar is het leven nie voor bedoeld!

Cranio en Buteyko, een complementair pakket

Bij een volwassene herken je stress in de manier van ademen…. a perfect man breaths as if he is not breathing…

De manier hoe iemand ademt, is in lijn met hoe relaxed iemand echt is. Tijdens het intake gesprek of na een Cranio sessie, kan ik makkelijk zichtbare en onzichtbare signalen oppikken die mij vertellen dat levensgewoonten in kleine stapjes verandering vragen. 

De Buteyko training brengt kennis in de fysiologie waarom je gestrest blijft ondanks allerlei pogingen, geeft inzicht hoe je je adem kan vrijlaten met als gevolg, veel zuurstof die vrijkomt, energie die het lichaam broodnodig heeft. Je leert wat je zelf thuis kan doen. daarom is dit zo’m enorme aanvulling op Cranio: gedragen worden op de tafel en thuis zelf aan de slag om je natuurlijke ritme in het leven en je adem te hervinden. De totaalsom is een blij, gezond lichaam en leeg hoofd! 

 

1. Afspraak maken

De meeste mensen sturen me een app of mail om een afspraak te maken.

2. Hulpvraag

Vertel wat je evt. klachten zijn en/of waar ik je mee kan helpen.

3. Passende training

Afhankelijk van je hulpvraag starten we samen telefonische coaching, Cranio fysieke behandeling of een Buteyko adem training via zoom en whatsapp.

Wil jij groeien als persoon? Of geholpen worden bij klachten?

Ik help je om weer een smile op je gezicht te krijgen

×

Klik hieronder om WhatsApp te openen

× Hoe kan ik je helpen?