Graag help ik je ontspannen

Over mij

Wie ben ik?

Je hoeft geen klachten te hebben. Graag help ik je ontspannen tijdens een drukke of emotionele periode. Wil je jezelf blijven verbeteren? Je leven mooier maken?

eerlijk om moeder te zijn van een 21-jarige zoon. Ik ben hertrouwd met Iwan, mijn grote liefde die ook een zoon en dochter van 22 en 24 jaar heeft. Het is een prachtige ervaring, het leven in een samengesteld gezin.Iwan geeft wandelcoaching. Kijk hiervoor op de rubriek partnertrajecten.

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Brussel als drs. MOREKI (Motorische Revalidatie en fysiotherapie). Nadien heb ik me nog verdiept in het lichaam met de MSc Manuele Therapie aan de VUB, de opleiding voor Bewegingswetenschap/Ergonomie, Bewegingsconsulent en Mulligan technieken, een specialisatie in de Manuele therapie.

De eerste jaren wilde ik zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen en werkte fulltime als interim bij verschillende ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, zelfstandige praktijken in België en Zwitserland. In 1998 heb ik de MSc Manuele Therapie aan de VUB afgerond.
Al snel bleek dat ik een aantrekkingskracht had voor moeders, baby’s en kleine kinderen. Hoe kan ik ze helpen tijdens de zwangerschap  na de geboorte? Welke kennis heb ik nog extra nodig om moeders te helpen bekomen van de bevalling, huilbaby’s tot rust te brengen, ouders te helpen communiceren met kleine kinderen? Hoe te kunnen helpen bij het opvoeden en verwarring in de roedel van het nieuwe gezin weer tot stabiele basis helpen groeien?
Uit deze interesse volgenden verschillende opleidingen. Ik studeerde af als Cranio therapeut in 200, gespecialiseerd voor baby’s en moeders, volgde verschillende bewustzijnstrajecten, coachingopleidingen en tenslotte 8 jaar geleden de Buteyko methode.
Toen ik begreep van Buteryko dat er een logische fysiologische uitleg  is die stress, hyperventilatie, astma, cholesterol andere symptomen verklaart, ging er een wereld voor me open.
Mijn praktijk is in Muiderberg, in het bos. In deze natuurlijke omgeving kunnen vrouwen en kinderen ontladen, opladen door lichaamsbehandelingen zoals de Cranio. De Buteyko methode is subliem omdat je zelf tools krijgt hoe je kan genezen en ontspannen, je doet het zelf. daarom is dit zo’n meerwaarde voor mn praktijk: Ik leer vrouwen en kinderen de methode online of telefonisch, al wandelend in de natuur. Dit is trouwens de kern van de methode: hoe vind ik mijn ritme weer in het dagelijks leven, ademhaling, voeding, sporten,..Hoe kom ik weer in wat ik echt wil en voel?

Meer uitleg over m’n groeiproces:

Ondertussen was ik aan het zoeken naar antwoorden op vragen over leven en dood, zocht ik naar complementaire behandelmethoden voor burnout, whiplash, slaapproblemen omdat de kennis uit fysio/manueel therapie niet toereikend genoeg voelde.

In 1999 kwam ik in contact met Cranio dankzij een gespecialiseerde osteopate waar ik mee samenwerkte. Zij legde me uit dat er verschillende ritmes zijn in het hersenvocht die je kan voelen en mee kan werken. Ze vertelde ook hoe het lichaam op- of ontlading, ontwinding en gedragenheid nodig heeft om zich te ontdoen van alle indrukken (letterlijk en figuurlijk) die het leven brengt. Al snel ging mijn interesse naar baby’s en geboorteprocessen, want als er 1 moment is waar je letterlijk ingedrukt wordt, is het je geboorte wel. Met deze vragen ben ik de opleiding tot Cranio therapeute gestart

Vanaf 2000 ben ik een zelfstandige praktijk begonnen in Antwerpen waarbij het accent elk jaar meer op de Cranio lag omdat het me zo boeide en ik blijvend resultaat boekte, wat me veel voldoening gaf. Ik bleef alle bijscholingen die ik maar kon vinden volgen, gedurende 10 jaar.

Muriel zoonBaby’s zijn heel gevoelig, daarom krijg je in de opleiding eerst technieken voor volwassenen, zodat je feedback kan krijgen en oefenen. Toen de modules over baby’s startten, was ik direct verkocht. Het leren werken met baby’s, een bonding moeder-kind kunnen herstellen, huilbaby’s kunnen helpen en een onderwerp dat ik tot specialisatie heb gemaakt : het begrijpen dat je geboorteproces diepe invloed heeft op de manier hoe je denkt en huidige klachten verklaart. Ik heb daarom gekozen om mijn doelgroep voor Cranio te beperken tot vrouwen en kinderen.

In 2010 besloot ik samen te wonen met mijn huidige partner. Ik heb toen alles verkocht in Antwerpen en ben met mijn zoon naar Muiderberg verhuisd, Na een jaar setteling ben ik opnieuw een praktijk begonnen in Muiden.

Ondertussen las ik in 2004 ‘toevallig’ het boek ‘Afdalen in je ziel’ van Alberto Villodo, een Americaanse anthropoloog die schreef over het onderbewuste en hoe onverwerkte emoties en trauma’s van de voorouders je in het nu blokkeren. Ik heb me toen ingeschreven voor zijn opleiding tot sjamaan: Healing the Light Body. ik heb dit toen gecombineerd met een beroepsopleiding Aura healing en reading in Lieveren om de boodschap van klachten en symptomen te onderzoeken.. Ik begrijp nu de anatomie van het lichaam en de anantomie van je emoties, je onderbewuste en het nut van stamboomonderzoek.Tenslotte kwam het boek van Masha Anthonissen in 2014 op mijn pad, “Adem rustig, leef gezond” Astma te lijf met de Buteyko methode.

Omdat mijn zoon als baby astma had, werd ik erdoor aangetrokken. Ik heb de training gedaan en was zo enthousiast dat ik de opleiding tot Buteyko specialsist aansluitend heb gevolgd.

Ik geef nu regelmatig de Buteyko training voor mensen met hyperventilatie, astma, snurken, hooikoorts, allergie, eczeem, hoge bloeddrruk en stress.

Elke sessie die ik geef, heeft als doel de wortel van een probleem aan te pakken en mensen bewust te maken waarom het lichaam of het gedrag van je kind op dat moment nodig is of welke boodschap het heeft.

Als je ademhaling niet natuurlijk is, vullen we de Cranio aan met een Buteyko training, want dat kan je thuis zelf doen!

Heerlijk om deel te maken van de integratieve gezondheidszorg.

Gegevens voor de zorgverzekeraar:

Muriel Van outrive

KNAB BANK
IBAN: NL 93 KNAB 0507003942
Bic KNABNL2H
KVK nr: 51840103

Lid van VBAG
Lid van RBCZ

Fysiotherapeut/ MSc Manueel therapeut niet praktiserend

Praktijk is vrijgesteld van Btw en heeft kor regeling voor coaching.

BTW-nr: 784619165B01

cranio therapeut vlag

Muriel Van outrive cranio amsterdam almere
Muriel Van den Berg Van outrive
Wil jij groeien als persoon? Of geholpen worden bij klachten?

Ik help je om weer een smile op je gezicht te krijgen

×

Klik hieronder om WhatsApp te openen

× Hoe kan ik je helpen?