Werkwijze

De meeste mensen sturen me een app of mail om een afspraak te maken.

Afhankelijk van je hulpvraag starten we Cranio of een Buteyko training. (scroll naar beneden of zie rubriek Buteyko training volgen).

Cranio voor vrouwen en kinderen

Je kan een baby alleen maar helpen met zijn/haar pijn, huilen, krampjes, drinken,... als mama ontspannen is. Daarom behandel ik de eerste sessie eerst de moeder 1,5 u terwijl papa met je lieverd gaat wandelen. Als mama heerlijk ontspannen op de bank ligt, neem ik de baby van papa over. Een kwartiertje later is ook je kind terug een ontspannen roos mensje en vertrekt het hele gezin met een glimlach op het gezicht.

Ontspannen gebeurt niet in een half uur, daar is tijd voor nodig. Een gezinssessie duurt 2 uur, een enorm cadeau voor jezelf!


Tijdens de zwangerschap is Cranio heerlijk omdat het je kan helpen in je voorbereiding voor de bevalling en moeder zijn. Je ervaart comfort, je krijgt informatie over je lichaam, de bevalling en borstvoeding.

Na je bevalling helpt Cranio om het lichaam de kans te geven pijn, emotie of stress los te laten ten gevolge van de weeen, keizersnede, ingeleide bavalling, forceps of gewoon lekker te ontspannen. Je baby vraagt soms ook om vastgehouden te worden om samen met mama diepe rust te voelen en deze ontspanning als basis te programmeren, de bonding tussen moeder en kind.

Ook als kinderen groter worden, hebben ze een ontspannen, blije moeder nodig. daarom is Cranio een dankbare ondersteuning voor het leven.

Omdat het lichaam soms jarenlang klachten heeft gecompenseerd, is het logisch dat je soms moe bent of lichte lichamelijke/emotionele reacties hebt na een sessie, het zoekt letterlijk een nieuwe balans. Ik vertel daarom na de sessie veel water te drinken en dat je je vrij mag voelen om me te appen als er vragen komen. Dit is heel belangrijk omdat iemand het gevoel zou hebben dat we SAMEN op pad zijn. De tweede behandeling is meestal na 1 a 2 week, vanaf de derde is het om de 3 weken of om de maand. Er wordt namelijk veel ontspanning in het lichaam gebracht en dit moet het lichaam een plek geven, daarom deze frequentie.Buteyko trainingen voor jong en oud

Als blijkt dat structureel stress en spanning steeds terugkomen of als je hyperventileert, verkouden bent, allergie, eczeem , hoge bloeddruk of astma hebt, is het handig om de Buteyko training te doen. De Russchische methode normaliseert je ademhaling en stofwisseling waardoor deze symptomen verdwijnen.

Je leert deze methode individueel of in groep. De training bestaat uit uit 5 lessen van 1,5 u, verspreid over een 5 tal weken.

Hierdoor leer je hoe je terug innerlijke rust en ontspanning kan voelen en leer je te praten en sporten op een manier zodat je ademhaling steeds rustig en natuurijk blijft. Hierdoor normaliiseert je stofwisseling en kan je zenuwstelsel ontspannen en verschillende symptomen verdwijnen als je de training zelfstandig doet.

Buteyko trainigen zijn heel effectief voor het gezin. Als mama en papa de training samen volgen, is dat werkelijk een cadeau voor de kinderen want als de ouders ontspannen en gezond zijn, worden de kinderen dat ook!


Klacht en tuchtrecht:

U kunt eerst proberen uw klacht bespreekbaar te maken met uw behandelend cranio sacraal therapeut. Mocht dit voor u niet het gewenste resultaat geven dan kunt de klachtenfunctionaris van de NCSV raadplegen. De klachtenfunctionaris hoort uw klacht aan en kan u waar nodig adviseren. Mocht het noodzakelijk zijn dan kan de klachtenfunctionaris u ook in contact brengen met een door het Ministerie erkende onafhankelijke geschillencommissie.”

Ik ben geregistreerd bij de SCAG, info www.scag,nl

ik houd me aan het Reglement ethiek en beroepscode Craniosacraal therapie Nederland (RCN). In deze richtlijnen staan regels over de privacy van de patiënt, de geheimhoudingsplicht, de inrichtingseisen van de praktijk en de ethische regels omtrent de relatie met de patiënt en met andere hulpverleners in de gezondheidszorg.

ik voldoe aan de wet Wkkgz.

Bij ziekte of vakantie werk ik samen met collega's uit Amsterdam en Muiderberg.